Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Furtună violentă în Madrid. Străzi acoperite de grindină și zeci de mașini luate de ape (VIDEO)

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Inundații puternice în Madrid! Capitala Spaniei a fost lovită de o furtună puternică, ce a lăsat în urmă pagube semnificative. Zeci de mașini au fost luate de ape iar străzile au fost acoperite de șuvoaie de apă cu gheață. O ploaie torențială cu grindină a inundat case, magazine și pivnițe. Tone de gheață au rămas pe străzi după ce apele s-au retras, oamenii find nevoiți să folosească lopețile pentru a curăța zona de grămezile de grindină. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.Video: Cristina Albert Prieto 

Cele mai afectate localități de ploile torențiale de ieri au fost Tielmes (64 de litri pe metrul pătrat), Arganda del Rey (46,4 litri pe metrul pătrat), Valdemoro și Pinto.  Mai multe localități din comunitatea autonomă a Madridului au fost inundate, iar traficul a fost întrerupt pe șoselele de centură M-30 și M-40. Sursa imaginii: 
Larisa Andrei via REUTERS

Totodată, circulația pe șase linii de metrou din Madrid și traficul aerian pe aeroportul Barajas au fost date peste cap din cauza vremii extreme, scrie cotidianul spaniol El Mundo. Potrivit jurnaliștilor, pompierii au intervenit în peste 200 de cazuri.

 

 

"Furtuna a început în jurul orei 18:00 și a durat aproximativ 10 minute, dar a provocat un dezastru", a declarat un localnic pentru El Mundo. Imagini cu dezastrul au fost postate pe rețelele de socializare de mai mulți locuitori din Arganda del Rey. 


Gheata pe strazile Madridului
Gheată pe străzile Madridului
Sursa imaginii: 
Kaass / Twitter

Premierul spaniol interimar, Pedro Sánchez, și-a exprimat solidaritatea cu „cei care suferă” din cauza efectelor furtunii din Madrid.