Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Răsărit la 0 grade; temperaturi la sfârșitul săptămânii cu 10 grade mai scăzute ca azi. Ce urmează?

rasarit.jpg

Meteorologul Florinela Georgescu spune că în diminețile de vineri, sâmbătă, poate chiar și duminică, la răsăritul soarelui în partea de est a Transilvaniei temperatura va fi de  0 grade.
Meteorologul Florinela Georgescu spune că în diminețile de vineri, sâmbătă, poate chiar și duminică, la răsăritul soarelui în partea de est a Transilvaniei temperatura va fi de 0 grade.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Valul de frig polar care va străbate România săptămâna aceasta va duce la scăderea temperaturilor diurne cu aproximativ 10 grade. În timpul nopților, la munte și în depresiuni se poate ajunge la limita înghețului. Vântul va fi puternic în zonele înalte. În zilele cele mai răcoroase precipitațiile vor fi puține sau chiar deloc. 

Meteorologul Florinela Georgescu, de la ANM, spune la ce să ne așteptăm în zilele următoare.

"Răcirea vremii a început deja în regiunile nordice, acolo unde de astăzi, dar mai ales de mâine, temperaturile vor fi simțitor mai scăzute decât cele din zilele precedente și, foarte interesant, încă simțitor mai scăzute decât ce vom avea în partea de sud a teritoriului, pentru că aici aici în sud cel puțin astăzi și mâine temperaturile vor fi de peste 30 de grade. Mai ales în sudul Olteniei și al Olteniei, la orele amiezii, sunt de așteptate valori de 31 - 33 de grade.

Răcirea peste întreaga țară o vom resimți începând de miercuri. Temperaturile maxime, în general, nu vor mai depăși 20 – 22 de grade și - mai ales vineri și sâmbătă, când va fi maximum de răcire - aceste valori vor caracteriza o vreme cu mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă, temperaturi care – dacă  privim în ansamblul săptămânii acesteia – vor fi la sfârșitul săptămânii cu mai mult de 10 grade mai scăzute decât avem astăzi sau marți.

Vor fi și precipitații, la început în regiunile nordice, deja din această noapte. Mâine, în nord, nord-vest, în regiunile montane, apoi precipitațiile vor fi mai slabe, dar pe arii mai extinse. Interesant este că în zilele cele mai răcoroase, din a doua parte a săptămânii, precipitațiile vor fi foarte puține sau deloc. Vântul va fi puternic în zonele înalte. De așteptat ca diminețile de vineri, sâmbătă, poate chiar și duminică, să aducă în partea de est a Transilvaniei valori în jurul a 0 grade. Aceste valori vor fi înregistrate doar la răsăritul soarelui. Solul este încă foarte cald și își va spune cuvântul asupra felului cum vor evolua valorile de temperatură.

Este doar un episod de vreme rece. De duminică – luni încălzirea se va resimți, iar până spre jumătatea săptămânii viitoare cel mai probabil valorile de temperatură după-amiezile vor urca din nou spre 26 – 27 de grade, valori normale pentru această perioadă".

Ascultă explicațiile meteorologului ANM Florinela Georgescu:

Meteorologul Florinela Georgescu