Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vreme neobișnuit de caldă, în toată țara

Vreme caldă, sâmbătă și duminică, în România (Sursa foto: Getty Images)

Temperaturi anormale se vor înregistra în acest week-end în aproape toată România, anunță ANM. Maximele vor atinge 15 grade Celsius, lucru neobișnuit pentru luna decembrie.

În București, temperatura va ajunge sâmbătă și duminică la 12-13 grade Celsius, în timp ce în țară vor fi chiar 15-16 grade.

Sâmbătă va ploua pe alocuri, mai ales în vestul și nord-vestul țării.

La munte, în special în Carpații Occidentali, se vor semnala precipitații mixte.

Potrivit ANM, în Carpații Orientali și la altitudini mari în Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile maxime ale zilei de sâmbătă se vor încadra la nivel național între 5 și 15 grade, iar cele minime, în general între 1 și 9 grade.

În Capitală, sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, cu o temperatura maximă de 12 grade. Seara și la începutul nopții va ploua. Totodată, vântul va sufla slab și moderat și vor fi condiții de ceață.

Duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu temperaturi maxime între 4 și 13 grade.

Luni, procesul de încălzire va continua, maximele ajungând la 16 grade.

În București, luni, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă, cu cer mai mult senin și vânt slab și moderat. Maxima va atinge 13-14 grade.