Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ninsori și viscol, în toată țara. Când cade prima zăpadă în București?

Cod galben de ninsori și viscol, în aproape toată țara (Sursa foto: RFI/Cosmin Ruscior-arhivă)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori și viscol, valabilă pentru aproape toată țara, de vineri până duminică. În total, 17 județe vor intra sub avertizare cod galben de ninsori puternice și viscol.

Potrivit ANM, codul galben de ninsori și viscol vizează județele Suceava, Neamț, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

În Carpații Meridionali și de Curbură și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, astfel că se va depune un strat de zăpadă, local consistent.

De joi seară, până duminică la ora 22, vântul va bate cu viteze de până la 50 km/h și de peste 70 km/h la munte.

 

Vremea în București

 

ANM a emis vineri o prognoză specială pentru Capitală, unde bucureștenii vor avea parte de ninsori și de temperaturi în scădere, de la o zi la alta.

Precipitațiile se vor înregistra în a doua parte a zilei de sâmbătă și pe parcursul zilei de duminică. Ele vor fi la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Maxima de sâmbătă va fi de șase grade, iar cea de duminică de trei grade. Temperaturile minime vor ajunge la minus două spre zero grade.