Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spitalul australian în care ursuleții koala primesc primul ajutor

koala.jpg

Image source: 
Facebook / AFP

Zeci de ursuleți koala ajung zilnic la spitalul de pe Insula Cangurilor, o zonă protejată din Sudul Australiei, grav afectată de incendii. Toți au nevoie urgentă de îngrijiri medicale, dar sunt atât de mulți încât medicii nu mai apucă să le dea nume ci doar... numere, transmite corespondentul AFP.

Printre aceștia ursulețul numărul 64, care a fost adus cu arsuri la toate cele patru lăbuțe. A fost instalat pe masa de operație și sedat pentru a fi examinat și tratat.

”Se vindecă frumos”, spune veterinarul Peter Hutchison, care precizează că ursulețul beneficiază deja de mai multe zile de îngrijire.

Nu toți sunt atât de norocoși. Unii se aflau într-o stare atât de proastă încât a trebuit să fie eutanasiați.

Steven Selwood, coordonator pentru intervenții de urgență al spitalului, spune că, potrivit estimărilor, cca 46 000 de ursuleți koala trăiau pe insulă înainte de declanșarea incendiilor. Acum mai sunt doar 9000.

Aproape jumătate din suprafața insulei a căzut pradă flăcărilor iar 80% din habitatul ursuleților a fost distrus.

Ministrul mediului din Australia, Sussan Ley, spune că întreaga populație de koala a țării a fost grav afectată de incendii și a sugerat că specia ar putea fi declarată ”amenințată cu dispariția” pentru prima oară.