Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ONG: Taxa Oxigen, un dezastru de comunicare publică

ong_gabriela_firea_taxa_oxigen_dezastru_comunicare_publica.jpg

Gabriela Firea la sediul Asociatiei Municipiilor din Romania (2019)
Sursa imaginii: 
ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Decizia primarului Capitalei de a renunța la taxa Oxigen este bizară. O spune la RFI coordonatoarea de programe de la ActiveWatch și OPTAR Irina Zamfirescu, după ce Gabriela Firea a anunțat marți că anulează taxa pentru mașinile poluante, în urma unui sondaj online, în care cei mai mulți bucureșteni s-au pronunțat împotriva vinietei.

Irina Zamfirescu declară că primarul Gabriela Firea are un discurs cel puțin bizar pe tema taxei Oxigen: ”Cred că este un dezastru de comunicare publică, de fapt. Ceea ce noi vedem acum e foarte bizar. Practic, după jumătate de an, toată chestia asta a fost inițiată undeva în toamna anului trecut, am avut inclusiv dezbatere publică pe acest proiect, ceea ce e inedit pentru primarul Capitalei, că nu prea are reflexul dezbaterii cu poporul a proiectelor Capitalei, a încercat o întreagă campanie de comunicare, în care inclusiv s-au îmbrăcat ea și consilierii cu tricouri verzi, deci cumva a fost anunțat ca principalul proiect de mediu al actualei conduceri a Primăriei Capitalei și mesajul pe care ni-l transmite acum e că de fapt renunță complet la această situație, argumentând că un sondaj pe Facebook a convins-o că de fapt oamenii nu vor”.

Irina Zamfirescu critică sondajul făcut de primarul Gabriela Firea pe Facebook: ”Acum ne spune că a făcut acest vot popular pe Facebook, care, atenție, nu are nici o valoare juridică. Niciodată nu ne-a consultat cu privire la nimic. Cred că pur și simplu a vrut să-și valideze această răzgândire prin acest vot popular pe Facebook și ne anunță brusc că ne dorim congestii și poluare. Nu, nu ne dorim asta, e o concluzie total greșită la o strategie de comunicare total greșită a primarului Capitalei”.

 
Irina Zamfirescu, despre renunțarea la taxa Oxigen