Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Poluare Capitală: Petiție și protest Declic, la Ministerul Mediului

Ce facut Romania COP26.png

(Sursa foto: pixabay-ilustrație)
(Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Autoritățile trebuie să înceteze a-și mai pasa responsabilitatea în cazul poluării din Capitală. O spune la RFI Cătălina Hopârteanu, reprezentanta comunității Declic, care a organizat miercuri un protest în fața Ministerului Mediului, pentru a cere acțiuni concrete, după depășirile record de acum câteva zile ale limitelor maxime admise de lege.

Cătălina Hopârteanu atrage atenția că în timp ce instituțiile statului evită să-și asume răspunderea pentru poluarea din Capitală, oamenii mor: ”Din punctul nostru de vedere, autoritățile nu ar mai trebui să-și mai paseze responsabilitatea de la una la alta, ăsta e primul lucru pe care ar trebui să-l rezolve. Prin această petiție a comunității Declic, noi cerem Ministerului Mediului să rezolve problema monitorizării calității aerului. Mai departe de atât, să dea amenzi atunci când sunt gropi de gunoi, de exemplu, care nu respectă normele de poluare”.

În opinia sa, ”cu siguranță, problemele sunt și la autoritățile locale și la minister, ar trebui să fie rezolvate punctual de fiecare instituție, nu să paseze vina și să se certe la televizor, ci să ia măsuri concrete și să vină cu planuri concrete în acest caz. Oamenii mor”.

Petiția Declic poate fi semnată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/aer-pentru-viata-raportari

 
Cătălina Hopârteanu, despre protestul Declic pe tema poluării din Capitală