Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Campanie de împăduriri, lansată de autorități. Ecologist: ”Un început timid, trebuie măsuri mai ambițioase”

Campanie impaduriri ecologist inceput timid.jpg

Ministerul Mediului a lansat o campanie amplă de împăduriri (Sursa foto: pixabay)
Ministerul Mediului a lansat o campanie amplă de împăduriri (Sursa foto: pixabay)

Autoritățile române trebuie să prezinte o strategie de împăduriri pe termen lung. O spune la RFI coordonatorul de campanii pe păduri și biodiversitate de la Greenpeace România Ciprian Gălușcă, în contextul în care Ministerul Mediului a lansat vineri proiectul ”O pădure cât o țară”. Statul vrea să planteze peste 50 de milioane de puieți anul acesta, în mai multe zone ale țării. La evenimentul din județul Dâmbovița a participat și președintele Klaus Iohannis, care a cerut noi instrumente de prevenire a tăierilor ilegale.

Ciprian Gălușcă apreciază campania de plantare de păduri a autorităților, dar crede că nu e de ajuns: ”Avem nevoie de două milioane de hectare de împăduriri și din păcate, Ministerul Apelor și Pădurilor deși lansează această campanie de plantare, nu reușește să clarifice dacă ministerul și autoritățile centrale au o strategie de împădurire pe termen lung. Avem nevoie de așa ceva. Vedem chiar în jur cum țări precum Serbia, care nici măcar nu sunt în UE, anunță planuri ambițioase de replantări, ei vorbesc despre un miliard de arbori, pe care vor să-i planteze în următorii zece ani”.

Ecologistul spune despre campania de împăduriri lansată vineri că ”este un început, este un început însă timid și avem nevoie de direcții mai clare, de strategii și de viziuni în zona asta, avem nevoie de măsuri mai ambițioase”.

Ciprian Gălușcă, despre campania de împăduriri lansată de Ministerul Mediului