Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Specialist în securitatea la incendiu: Focul riscă să cuprindă mult mai rapid spațiile nesupravegheate

feqs_campanie.jpg

#StingemGriji - Prevenim Urgențe

La 3 săptămâni din momentul în care restaurantele și barurile din capitală au pus lacătul pe ușă numărul incendiilor continuă să rămână ridicat avertizează specialiștii în domeniu. Într-un restaurant de 30 de metri pătrați un incediu poate ajunge în 3 minute la o temperatură de 1200 de grade. E nevoie de doar 10 minute pentru ca focul să cuprindă un întreg etaj la clădire de birouri din Pipera.

Lipsite de supraveghere și închise din 16 martie restaurantele și barurile din capitală au pus lacătul pe ușă. Numărul incendiilor continuă însă să rămână ridicat avertizează specialiștii în domeniu. 

Experții atrag atenția că cele mai multe evenimente neplăcute pot avea loc exact când imobilele sunt închise pentru mai mult timp.

În momentul acesta dacă un incendiu se propagă, va fi vizibil doar după ce a ajuns într-o stare avansată

În spații nesupravegheate incediile pot izbucni din diferite motive și nu pot gestioante la timp din cauza sistemelor de detectare care fie nu au fost verificate, fie nu funcționează reclamă specialiștii.

În condițiile în care intervenția nu se face rapid, daunele pot fi totale spune la RFI Dragoș Robu, președintele unei companii specializate în domeniul securității la incendiu.

Măsuri de protecție împotriva incendiului pentru imobilele închise mult timp

 

Pentru a evita riscul apariției unui incendiu e important să fie oprite toate instalațiile de la care ar putea porni un incendiu. Materialele inflamabile trebuie să fie depozitate și ele departe de sursele de energie electrică mai spune specialistul.

De altfel proiectul lansat de compania pe care o conduce Dragoș Robu,  #StingemGriji - Prevenim Urgențe,  oferă gratuit servicii de control al sistemelor de detectare a incendiilor deținute de restaurantele și barurile din București. 

Restaurantele și barurile din București sunt închise de 3 săptămâni. Lipsite de supraveghere imobilele riscă daune totale în cazul în care sunt afectate de un incendiu