Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Petiție împotriva arderilor de deșeuri în perioada stării de urgență

petitie_arderi_deseuri_stare_urgenta.jpg

Experții cer oprirea incinerării deșeurilor (Sursa foto: campaniamea.declic.ro)
Experții cer oprirea incinerării deșeurilor (Sursa foto: campaniamea.declic.ro)

Zeci de experți și organizații de mediu cer autorităților oprirea incinerării deșeurilor pe toată durata stării de urgență și nu numai. Societatea civilă a lansat o petiție prin care atrage atenția că există o legătură directă între calitatea aerului și efectele coronavirusului. Printre semnatarii petiției se numără comunitatea Declic, fundația Eco-Civica, OPTAR, Terra Mileniul III și Societatea Română de Pneumologie.

Vicepreședintele Asociației pentru Natură și Protejarea Mediului Bogdan Țucmeanu explică la RFI de ce era nevoie de o asemenea petiție: ”Am pornit pe o idee vag generală, încetarea arderilor de orice fel, mai ales în contextul acestei epidemii, deci arderile atât autorizate, cât și cele neautorizate generează o poluare imensă”.

”Afecțiunile respiratorii se acutizează în episoadele de poluare și cu atât mai mult în contextul acțiunii virusului SARS Cov-2, toate afecțiunile astea respiratorii se agravează foarte tare”, spune expertul.

 

Petiția împotriva arderilor de deșeuri poate fi semnată aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/avem-dreptul-la-aer-curat-2?source=whatsapp

Bogdan Țucmeanu, despre petiția împotriva arderii deșeurilor