Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, condamnată de CJUE pentru poluarea din București: ”E un precedent important”

Ce facut Romania COP26.png

(Sursa foto: pixabay-ilustrație)
(Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a condamnat România pentru poluarea din București. Deocamdată nu e prevăzută și o pedeapsă pentru autoritățile române, dar de regulă, în astfel de cazuri e vorba de sancțiuni financiare. Ministrul Mediului spune că ”o țară întreagă este condamnată din cauza unei administrații locale iresponsabile”.

Oana Neneciu este directoarea executivă a organizației Ecopolis, care deține o platformă independentă de monitorizare a calității aerului în Capitală. Activista de mediu explică la RFI ce înseamnă de fapt verdictul instanței europene privind poluarea din București: ”Înseamnă un precedent destul de important în lupta împotriva poluării și în eforturile de a face autoritățile locale din București să ia măsurile necesare pentru reducerea poluării din oraș. Hotărârea se referă într-adevăr la perioada 2007-2016 (...), dar trebuie menționat că din 2016 până astăzi lucrurile s-au înrăutățit, în loc să se îmbunătățească”.

”Pentru noi ca Ecopolis este o hotărâre foarte importantă, pentru că argumentele Curții de Justiție a UE sunt aceleași argumente pe care noi le folosim în procesul nostru împotriva Primăriei București, tocmai împotriva acestui Plan Integrat de Gestionare a Calității Aerului, care așa cum zice și CJUE, nu are măsuri cuantificabile și eficiente pentru reducerea poluării din Capitală”, mai spune ecologista.

Iată punctul de vedere oficial al organizației Ecopolis: https://aerlive.ro/curtea-de-justitie-europeana-condamna-romania-pentru-poaluarea-din-bucuresti/

 
Oana Neneciu, despre condamnarea României de către CJUE, pentru poluarea din București