Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Unde vrea să creeze ARCEN o zonă pietonală de 60.000 de metri pătrați în inima Bucureștiului

arcen.jpg

Image source: 
ARCEN

Alberto Groșescu, director executiv ARCEN: Municipalitatea trebuie să găsească soluții pentru a avea grijă de sănătatea mintală a locuitorilor capitalei.

 

Primul weekend al lunii iunie ar putea aduce mai mult spațiu de plimbare pentru bucureșteni în centrul capitalei. Este vorba despre zona curprinsă între parcurile Icoanei și Ioanid,un spațiu de 20.000 de metri pătrați care, la propunerea ARCEN, s-ar putea tripla oferind o zonă pietonală de 60.000 de metri pătrați dacă luăm în calcul și străzile adiacente.

Proiectul a fost înaintat Primăriei Municipiului București și celor care conduc Sectorul 1 și 2 și așteaptă să fie aprobat de autorități spune la RFI Alberto Groșescu, director executiv la ARCEN.

Cât despre evitarea aglomerației și respectarea regulilor impuse de autorități în starea de alertă, Alberto Groșescu, director executiv la ARCEN spune că în proiectul pilot sunt vizate străzi care în weekend sunt libere.

El mai subliniază faptul că Municipalitatea trebuie să găsească soluții pentru a avea grijă de sănătatea mintală a locuitorilor capitalei.

 

 

Alberto Groșescu în dialog cu Andreea Pietroșel despre propunerea ARCEN de extindere a spaţiilor de recreere din Capitală, iniţiativă înaintată spre dezbatere publică.