Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Luca Mateescu, manager Lime România: 300 de trotinete electrice igienizate revin de azi în trafic. Utilizatorii sunt rugați să poarte mănuși

Odată cu relaxarea restricțiilor și intrarea în starea de alertă, traficul din capitală revine la normal. Un mijloc de transport mai sigur și evident mai rapid prin capitală este trotineta electrică.

Cel mai sigur mijloc de transport rămâne mașina personală. Cei care vor să evite însă traficul, care pare deja că revine, pot opta pentru trotinete.

Personale sau închiriate, acestea oferă mobilitate individuală celor care vor să se deplase rapid prin oraș, respectând în același timp regulile de distanțare socială. 

Luca Mateescu, manager Lime România și manager interimar al filialei din Los Angeles estimează că numărul celor care vor tranzita Bucureștiul va crește. De aceea începând de vineri dimineață a reintrodus pe piață o flotă de 300 de trotinete electrice care urmează să fie complet igienizate.

În interviul realizat de Andreea Pietroșel, Luca Mateescu dă asigurări că trotinetele vor fi dezinfectate la câteva zile atât în depozit cât și de colaboratorii care le reîncarcă, dar face apel la utilizatori să poarte mănuși și eventual să dezinfecteze la rândul lor mânerele pentru o mai mare siguranță.Ghid de utilizare în siguranță a trotinetei

  • Măsuri de precauție - verificați scuterul pentru a vă asigura că roțile, frânele, acceleratia, luminile și cadrul sunt în stare bună de funcționare. Pentru un tutorial puteți consulta: https://safety.li.me/ 
  • Mâinile - spălați-vă pe mâini sau folosiți un dezinfectant pentru mâini, care este cel puțin 60% pe bază de alcool când ajungeți la destinația finală. Purtați mănuși când puteți.
  • Mergeți singur pentru siguranță și distanțare socială; mențineți o distanță de cel puțin 2 metri față de ceilalți.
  • Identificați cel mai sigur mod de a vă deplasa, fiți atenți la pietoni și la alte vehicule și fiți conștienți de semafoare și semne.
  • Vigilență - rămâneți în alertă cu privire la împrejurimile dvs. și cu potențiale riscuri rutiere și de siguranță.

 

 
Luca Mateescu, manager Lime România: Pentru mai multă siguranță rugăm utilizatori să poarte mănuși și eventual să dezinfecteze la rândul lor mânerele trotinetelor