Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Greenpeace: Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat de un an și jumătate

Program Casa Verde Fotovoltaice critici Greenpeace.jpg

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat din 2019, potrivit Greenpeace (Sursa foto: pixabay)
Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat din 2019, potrivit Greenpeace (Sursa foto: pixabay)

Greenpeace România cere autorităților să deblocheze urgent programul Casa Verde Fotovoltaice. E vorba de un proiect prin care beneficiarii primesc un sprijin financiar de până la 20 de mii de lei, pentru a produce singuri curent electric, folosind energia solară.

Administrația Fondului pentru Mediu amână de un an și jumătate publicarea listei beneficiarilor programului Casa Verde Fotovoltaice, ceea ce ține proiectul pe loc, explică la RFI coordonatorul de campanii de la Greenpeace România, Marian Mândru: ”Amânarea este una tacită, așa o înțelegem noi, ca pe o amânare. Administrația Fondului pentru Mediu și-a asumat că va publica până la sfârșitul lunii mai toate listele, cu aplicanți aprobați, cu aplicanți respinși din acest program, așa încât lucrurile să fie clare pentru toată lumea, să se înțeleagă cine va primi fonduri din acest program. Acest lucru nu s-a întâmplat și din păcate, această amânare e doar una dintre amânările care s-au petrecut de-a lungul acestui an și jumătate de program AFM, care a început acest program în ianuarie 2019. Deci într-un an și jumătate, banii nu au ajuns la cetățeni”.

 

Poziția oficială a Greenpeace România, aici: https://www.greenpeace.org/romania/comunicat-presa/4335/afm-amana-din-nou-fara-nicio-explicatie-programul-de-finantare-pentru-prosumatori/

 
Marian Mândru, despre Casa Verde Fotovoltaice