Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petiție WWF: Stop tăierilor ilegale!

petitie_wwf_stop_taieri_ilegale.jpg

Stop tăierilor ilegale! (Sursa foto: WWF România)
Stop tăierilor ilegale! (Sursa foto: WWF România)

Organizația ecologistă WWF România a lansat o petiție în care face mai multe propuneri de modificare a Codului Silvic, aflat în prezent pe masa Parlamentului.

Autoritățile vor doar să peticească în realitate Codul Silvic, declară la RFI Radu Vlad, coordonator proiecte regionale păduri la WWF România: ”De zeci de ani, silvicultura românească vinde pădurea sub forma unui volum estimat grosier al arborilor din pădure înainte să fie recoltați și nu mai este preocupată să controleze cantitățile care ies din pădure. Ca bază a sistemului de control a instituit marcarea arborilor, adică amprenta unui ciocan de fier aplicat pe lemn în pădure, care nu doar că nu constituie o probă solidă în instanță, dar marca nu poate să garanteze nimic despre volumul arborilor exploatați”.

”Trebuie să rupem conflictul de interese sistemic în ce privește această valorificare a lemnului, iar statul trebuie să-și asume eficientizarea controalelor, urmând soluția europeană, transparența și monitorizarea transporturilor ce pleacă din pădure (...). Cerem Parlamentului asumarea unei soluții reale, fără jumătăți de măsură. Nu mai putem să ne prefacem că facem”, spune el.

 

Petiția WWF poate fi semnată aici: https://wwf.ro/implica-te/stop-taierilor-ilegale/?utm_source=NL&utm_medium=banner&utm_campaign=comfr5op

 
Radu Vlad, despre modificarea Codului Silvic și petiția WWF