Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Legea PSD care dezincriminează construcția de micro-hidrocentrale fără autorizație, promulgată. Opinia lui Magor Csibi

Lege PSD dezincrimineaza microhidrocentrale fara autorizatie promulgata.png

Magor Csibi, ironic: Toți baronii trebuie să aibă vilă în pădure (Sursa foto: Facebook/Magor Csibi)
Magor Csibi, ironic: Toți baronii trebuie să aibă vilă în pădure (Sursa foto: Facebook/Magor Csibi)

Construcția de micro-hidrocentrale și drumuri forestiere fără autorizație a fost dezincriminată. Un proiect de lege în acest sens inițiat de PSD a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis, care l-a trimis inițial în Parlament pentru reexaminare, documentul fiind adoptat apoi definitiv de Camera Deputaților, potrivit G4Media.

Oricine poate să distrugă un râu și ia doar amendă, fără să facă închisoare ca până acum, atrag atenția ecologiștii.

Expertul în chestiuni de mediu Magor Csibi explică la RFI care vor fi efectele acestei legi: ”Pe termen mediu și scurt, nu mă aștept să fie urmări foarte mari, pentru că în acest moment, contextul economic nu este unul propice ca să vedem un asalt neapărat de micro-hidrocentrale, însă în ceea ce privește construcțiile în pădure, asta întotdeauna a fost un deziderat al tuturor baronilor mici și mari, pentru că fiecare trebuie să aibă casă și vilă în pădure, amicii lor trebuie să aibă și banii ăia câștigați în toate felurile trebuie să fie cheltuiți cumva”.

”Ceea ce mă alarmează cel mai mult este că folosim o perioadă extrem de dificilă pentru noi, ca să promulgăm legi, pentru că știm că puterea de reacție va fi oricum foarte scăzută. O bună parte a populației se concentrează pe epidemia care ne incomodează în fiecare zi și atunci interesul sau atenția noastră față de mediu și aceste probleme este unul scăzut”, mai spune Magor Csibi.

Magor Csibi, despre promulgarea legii care dezincriminează construcția de micro-hidrocentrale și drumuri forestiere fără autorizație