Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ANM: 33 de județe sub avertizare cod galben de ploi, vijelii și grindină

33 de județe se află sub avertizare cod galben de ploi, vijelii și grindină până duminică dimineață.  Alte 12 județe au fost plasate sub cod portocaliu.

12 județe ale țării se vor afla, de sâmbătă până duminică, sub avertizare Cod portocaliu de ploi puternice și vijelii. În alte zone ale țării se anunță Cod galben de vreme rea, iar pentru duminică în cea mai mare parte a țării este prevăzută tot instabilitate atmosferică.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul sâmbătă ora 12:00 – duminică ora 6:00, privind cantități de ploi însemnate.

În sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și
intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va semnala sâmbătă pe arii restrânse și în sud-estul țării, iar duminică din nou în majoritatea regiunilor.

Printre judetele vizate se află Sibiu, Cluj, Timiș și Iași.

Duminică, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior în București. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade.