Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu, actualul şi fostul primar al Timișoarei, judecaţi pentru abuz în serviciu

primarul_timisoarei_nicolae_robu_in_vizorul_dna.jpg

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost audiat de procurorii DNA
Primarul în funcție al Timişoarei, Nicolae Robu

Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu, actualul şi fostul primar al Timisioarei, vor fi judecaţi pentru abuz în serviciu. Este vorba despre dosarul vânzărilor ilegale de locuinţe pe Legea 112/1995. Procurorii DNA spun că prejudiciul se ridică la aproape 10 milioane de euro.

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat, joi, după două amânâri asupra contestaţiei depuse de inculpaţii din dosarul retrocedărilor de la Primăria Timişoara, în procedura camerei preliminare după ce Tribunalul Timiş a respins excepţiile invocate de apărare.

Primarul în funcție Nicolae Robu, care a pierdut alegerile din 27 septembrie, dar şi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, au fost trimişi în judecată, pentru abuz în serviciu. Sunt doar 2 din cei 9 inculpaţi trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că împreună cu funcţionari de rang ai municipalităţii - viceprimar, secretar general sau jurişti - ar fi vândut ilegal case naţionalizate la preţuri derizorii unor chiriaşi sau pretinşi chiriaşi. Procurorii spun că prejudiciul se ridică la aproape 10 milioane de euro.
Primarul Nicolae Robu s-a apărat de mai multe ori, spunând că şi-a pus semnătura pe documente care privesc două ”magherniţe”, foste anexe, care au ajuns la oameni sărmani, dar şi că el este ”ultracinstit”.