Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Bariera Verde”, campanie Greenpeace de replantare a perdelelor forestiere

Fermă afectată de secetă, Dobrogea, 2020 (Foto: Ioana Moldovan/Greenpeace România)

Greenpeace România lansează „Bariera Verde”, o campanie de replantare a perdelelor forestiere și a pădurilor de protecție din zonele de câmpie, potrivit unui comunicat al organizației. Actorul Marcel Iureș se alătură acestui demers ca narator al unei animații care explică urgența pe care milioane de români o resimt pe propria piele.

Peste 40% din teritoriul României va deveni o stepă aridă în următorii 30 de ani, conform comunicatului Greenpeace.

Modelările climatologilor arată că peste 11 milioane de români vor fi afectați de creșterea temperaturilor, reducerea drastică a rezervelor de apă și deșertificare.

 

 

Avem nevoie de o rețea forestieră națională, care să protejeze orașele, comunitățile cele mai vulnerabile și terenurile agricole, potrivit organizației de mediu.

”Schimbările climatice sunt deja aici. În lipsa pădurilor, întreaga zonă de câmpie a României, Grânarul Europei, se usucă rapid. 11 milioane de români sunt direct afectați. Doar în ultimul deceniu, România a plătit despăgubiri de 330 de milioane de euro fermierilor afectați de secetă, cât să înconjurăm planeta pe la Ecuator cu perdele forestiere”, spune reprezentantul Greenpeace România, Ciprian Gălușcă.