
Mediu
Construcția fabricii Tesla din Germania amânată din cauza... șerpilor și șopârlelor
default.png

Amânarea este a doua victorie a organizaţiilor de protecţie a mediului din Germania. Anterior, Tesla a fost nevoită să cedeze solicitărilor activiştilor şi a fost de acord că micşoreze consumul de apă de la noua fabrică cu peste o treime.
Întârzierea construcţiei fabricii ar putea împinge începerea producţiei de automobile Tesla în Europa până anul viitor, sau chiar mai mult.
Compania are ca obiectiv să producă automobile electrice în Germania începând din iulie 2021, potrivit publicaţiei germane Tagesspiegel.
Timpul este esenţial pentru Tesla în Europa - producătorii auto din regiune, inclusiv Volkswagen şi Audi, vând deja vehicule electrice cu baterie, precum VW ID.3 şi Audi Etron, care concurează cu cele mai populare modele ale Tesla.
În timp ce Tesla a reuşit să construiască o nouă fabrică de asamblare a vehiculelor în Shanghai în mai puţin de un an, compania se confruntă cu un mediu de reglementare mai strict în Germania.
Compania a avut un sprijin politic larg în Germania, dar s-a confruntat cu o opoziţie semnificativă din partea activiştilor de mediu preocupaţi de consumul de apă al fabricii şi de impactul asupra ecosistemului din Brandenburg.
De asemenea, Tesla se confruntă cu cererile sindicatului muncitorilor auto din Germania, IG Metall, care are 2,3 milioane de membri.
În noiembrie 2019, când CEO-ul Elon Musk a anunţat planurile de a construi o uzină auto în Germania, acesta a lăudat tehnologia germană.
”Toată lumea ştie că tehnologia germană este remarcabilă, cu siguranţă. Acesta este unul din motivele pentru care stabilim gigafabrica noastră din Europa în Germania. Vom crea, de asemenea, un centru de inginerie şi de proiectare la Berlin”.