Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


SUA revin în Acordul de la Paris. Mircea Duțu: Se reconstituie frontul climatic

sua_acord_climatic_paris_mircea_dutu_front_climatic.jpg

Se va revigora lupta cu schimbările climatice, după revenirea SUA în Acordul de la Paris? (Sursa foto: pixabay)
Se va revigora lupta cu schimbările climatice, după revenirea SUA în Acordul de la Paris? (Sursa foto: pixabay)

Lupta cu schimbările climatice se va dinamiza, după ce SUA au revenit în Acordul de la Paris. Iată ce crede președintele Universității Ecologice din București, Mircea Duțu, după ce noul șef al Casei Albe, Joe Biden, a semnat un ordin executiv în acest sens. SUA părăsiseră acordul în mandatul lui Donald Trump.

Mircea Duțu explică la RFI ce consecințe va avea decizia lui Joe Biden privind revenirea SUA în Acordul Climatic de la Paris: ”Este de așteptat să asistăm la reconstituirea unui front climatic deosebit de reprezentativ. Să nu uităm apelul făcut de UE spre încheierea unui parteneriat durabil cu SUA, inclusiv în domeniul climatic, de atitudinea Chinei, care a anunțat hotărârea de a deveni neutră din punct de vedere al carbonului în 2060 și mai ales de faptul că în prezent, aproape 100 de state au proclamat urgența climatică drept o problemă oficială”.

Președintele Universității Ecologice din București precizează că ”noua administrație Biden a anunțat faptul că se va urmări ca în 2030 SUA să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 45%-50% în raport cu nivelul din 2005, iar președintele democrat să prezinte Congresului în viitoarea lună un plan de peste 2.000 de miliarde de dolari pentru climă, să promoveze economia verde și într-un fel, după modelul Green Deal, să transforme prioritățile ecologice în obiective de dezvoltare durabilă ale SUA”.

 
Mircea Duțu, despre revenirea SUA în Acordul Climatic de la Paris