Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Girafe moarte prin electrocutare în Kenya

girafe.png

Girafe electrocutate într-un Parc natural din Kenya, februarie 2021
Image source: 
France24

Cel puțin trei girafe dintr-o subspecie rară au murit după ce s-au electrocutat intrând în contact cu o rețea de joasă tensiune în rezervația Sosambu din sud-vestul Kenyei. Fotografiile postate în ultimul week-end au stârnit protestele conservaționiștilor și ale populației.

Compania națională de electricitate a trimis în teren o echipă de ingineri cu misiunea de a ridica la o înălțime mai mare liniile de tensiune, astfel încât animalele să fie protejate, dar conservaționiștii cer eliminarea totală a liniilor electrice din zonă.

Girafele Rothschild reprezintă o subspecie rară de girafe care trăiesc în zonele protejate din Uganda și Kenya. Începând din 2018 în rezervația Soysambu trăiesc 124 de girafe, din care cele mai multe din subspecia Rothschild.

Potrivit Kenya Wildlife Service în țară există 609 astfel de girafe, ceea ce reprezintă aproape jumătate din populație la nivel mondial.

Populația de girafe a fost și este grav afectată de vânătoarea ilegală, interferențele umane și distrugerea habitatului.

 

Reportajul integral aici