Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul adăpost din lume dedicat exclusiv ornitorincilor

ornitorinc.jpg

Ornitorinc
Sursa imaginii: 
Facebook / Taronga Zoo

Grădina zoologică Taronga din Sydney, Australia, a anunțat că va construi primul adăpost din lume dedicat exclusiv ornitorincilor, specie grav afectată de incendii și de schimbările climatice în general, transmite AFP.

Simpaticele mamifere cu reminiscențe reptiliene (se înmulțesc prin ouă) vor beneficia la adăpostul din Dubbo (50 km de Sydney) de îngrijire specială iar cercetătorii vor încerca să afle mai multe despre modul lor de viață, în special despre modul de reproducere. Facilitatea va avea o capacitate de 65 de animale și va fi gata în 2022.

Phoebe Meagher, reprezentanta Taronga Zoo, spune că seceta din Australia, mai ales din perioada 2019-2020 și incendiile aferente au devastat ”habitatul” ornitorincilor. ”Aceste animale nu mai au pur și simplu unde să mai trăiască”, spune ea.

Potrivit estimărilor, incendiile din ultimii ani au ucis nu mai puțin de 3 miliarde de animale, dar ornitorincii erau oricum o specie amenințată chiar și înainte de aceste tragedii.

Un studiu publicat în ianuarie 2020 arăta că populația de ornitorinci a scăzut la jumătate în ultimii 200 de ani. În 2018 populația totală de ornitorinci din Australia era estimată la 200 000 de exemplare.