Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șeful Gărzii de Mediu la RFI, despre poluarea din București: Oamenii nu recunosc ce pun în sobe

Sef Garda Mediu Octavian Berceanu Rabla sobe.jpg

Sobele alimentate cu deșeuri sunt una dintre sursele poluării din București, spune șeful Gărzii de Mediu (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Sobele alimentate cu deșeuri sunt una dintre sursele poluării din București, spune șeful Gărzii de Mediu (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Episoadele recente de poluare masivă din București au fost provocate de unele sisteme de încălzire din locuințele oamenilor. Iată ce declară la RFI șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, în condițiile în care aproape în fiecare week-end, senzorii de pe platformele independente de monitorizare a calității aerului sunt pe roșu. Nivelurile cele mai mari de poluare sunt în special în vestul și nordul orașului.

Octavian Berceanu spune că mulți oameni își alimentează sobele cu materiale ieftine și extrem de poluante, ceea ce produce poluarea din București: ”În foarte multe dintre zonele din București avem case care se încălzesc pe combustibili solizi și când spun combustibili solizi mă refer și la lemne, dar în mod special la cărbune, la bucăți de PAL și PFL, la deșeuri, pentru că sunt mult mai ieftine decât un metru cub de lemne. Aceste zone nu beneficiază de o instalație sau de un sistem de aducere a gazului cu care să se încălzească”.

”Lumea nu recunoaște întotdeauna ce pune în sobe, adică din cauza sărăciei, oamenii preferă să pună în sobe diferite deșeuri și să spună că noi ne încălzim cu lemne, dar de facto, în curți vedem stivele de prefabricate”, afirmă șeful Gărzii Naționale de Mediu.

 

Află aici care este cel mai poluat loc din trafic: https://www.rfi.ro/emisiunile-rfi-ro-73569-care-este-cel-mai-poluat-loc-din-trafic

 
Octavian Berceanu, despre episoadele de poluare din București