Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ziua Pământului. ”Ambiția României privind schimbările climatice este inexistentă” (director Greenpeace)

ziua_pamant_romania_schimbari_climatice_greenpeace.jpg

Ziua Pământului, marcată pe 22 aprilie (Sursa foto: pixabay)
Ziua Pământului, marcată pe 22 aprilie (Sursa foto: pixabay)

Problemele de mediu ale României s-au agravat în ultimii 10-20 de ani. O spune la RFI directorul executiv al organizației Greenpeace România, Valentin Sălăgeanu, cu ocazia Zilei Pământului.

Ziua Pământului este un prilej de a reflecta atât la provocările pe care le ridică schimbările climatice, cât și la lipsa de acțiune fermă a autorităților, spune Valentin Sălăgeanu: ”În ceea ce privește ambițiile României vizavi de țintele climatice sau vizavi de protejarea biodiversității, ele sunt absolut minime, sunt la minima rezistență. Inclusiv UE este aici într-o eroare, că tocmai a votat prin Legea Europeană a Climei zilele trecute o reducere a emisiilor cu 55% în 2030, față de 1990, iar această reducere înseamnă practic o reducere doar de 52,8%, în condițiile în care experți internaționali în climă zic că e nevoie de minim 65%”.

Directorul executiv al organizației Greenpeace România acuză faptul că ”ambiția României este inexistentă. Documente strategice care ar trebui să arate cum e parcursul României pentru a atinge această neutralitate sunt neterminate, unele dintre ele neîncepute”.

 

Citiți aici ce spune un cercetător australian despre traficul rutier din București: https://www.rfi.ro/mediu-94384-cercetator-australian-trafic-bucuresti-lumea-treia

 
Valentin Sălăgeanu, despre problemele de mediu ale României, în contextul Zilei Pământului