Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Start pentru Programul Rabla pentru electrocasnice

rabla.jpg

Programul Rabla pentru electrocasnice începe vineri, 14 mai.
Programul Rabla pentru electrocasnice începe vineri, 14 mai.
Sursa imaginii: 
arhivă

Programul Rabla pentru electrocasnice începe mâine. Persoanele fizice care doresc să-și înlocuiască echipamentele electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, prin intermediul acestui program național, se pot înscrie online de mâine. Valoarea unui voucher variază între 200 și 500 de lei. Bugetul alocat Programului este de 75 milioane lei în acest an.

Cei care doresc să beneficieze de acest program, trebuie să intre în platforma de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să îşi genereze contul de utilizator. Pot face acest lucru de vineri 14 mai ora10, timp de 7 zile.

Persoanele fizice pot obține unul sau mai multe vouchere.

Valoarea unui voucheră diferă în funcție de echipament.  200 de lei pentru un aspirator, 300 de lei pentru o tabletă, 400 de lei pentru frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat, televizoare și 500 de lei pentru laptopuri.

Programul are trei etape:

Etapa 1: 21 mai – 04 iunie, pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparatele frigorifice

Etapa 2: între 04 şi 18 iunie, pentru televizoare, laptopuri şi tablete

Etapa 3: 18 iunie – 02 iulie, pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

“Rabla pentru electrocasnice “ are, anul acesta, cel mai mare buget din istoria sa, de 75 de milioane de lei. Ministrul Barna Tánczos estimează că vor fi mai mult de 200.000 de beneficiari.

Listele cu beneficiarii aprobați vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea dedicată programului. Voucherele sunt valabile 15 zile de la validarea lor.