Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Birocrația pune frână programului Rabla pentru mașini electrice

stop-2660762_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Deși programul Rabla Plus a început de trei săptămâni, Administrația Fondului de Mediu (AFM) nu a aprobat niciun dosar depus în această perioadă. Motivul pentru acest blocaj, spuneMinistrul Mediului, Tanczos Barna, este birocrația care face ca totul să fie „complicat și stufos”. 

„Aprobările merg încet pentru că, din păcate, sistemul este unul birocratic. Așa l-am găsit și încă nu am făcut modificări. AFM-ul nu a aprobat până acum niciun dosar. Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare, depuse după data de 26 aprilie, de când s-a deschis programul”, a precizat Tanczos Barna la DIGI24. 

Potrivit ministrului Mediului, începând de săptămâna viitoare lucrurile ar trebui să se miște și astfel să fie aprobate cel puțin 200 de dosare săptămânal. Ministrul Mediului precizează că în continuare sunt câteva sute de dosare depuse din 2020. Pentru 2021, sunt câteva mii deja depuse, iar la începutul săptămânii vor veni aprobările. Situația este asemănătoare și în cazul programului Rabla Clasic, spune ministrul. Nu a intrat în aprobare niciun dosar din 2021, în continuare fiind dosare din 2020. Acestea vor intra spre aprobare săptămâna viitoare.