Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O familie de urși din Vrancea și-a mutat bârlogul în mijlocul localității Soveja

familie ursi.jpg

Sursa imaginii: 
pinterest.com

Patru urși, un mascul, o femelă și doi pui și-a făcut culcuș în centrul unei localități din județul Vrancea, iar autoritățile au cerut ajutorul specialiștilor Ocolului Silvic, care nu reușesc să-i  alunge.

Primăria Soveja anunță că a sesizat Ocolul Silvic și Prefectura Vrancea despre faptul că o familie de urși umblă fără nicio grijă prin gospodăriile localnicilor.

Oficialii spun că animalele și-au făcut bârlog chiar în mijlocul localității și până în prezent nu au fost speriate de focurile de armă trase de oameni.

Încă de săptămâna trecută am sesizat Ocolul Silvic Soveja dar și Prefectura județului Vrancea. Începând de vineri, 21 mai, și sâmbăta dar și la începutul săptămânii, au fost efectuate acțiuni de pândă, dibuit, îndepărtare prin hăituire și au fost trase focuri de armă de către reprezentații Ocolului Silvic Soveja. Cei patru urși si-au făcut culcușul chiar în mijlocul localității, aceștia ajungând să intre chiar și în bucătăria unui localnic”, au anunțat pe Facebook, reprezentanții Primăriei Soveja.

Specialiștii Ocolului Silvic din Soveja vor continua încercările de îndepărtare a urșilor, care până acum n-a avut succes. Până atunci, localnicii sunt sfătuiți să fie prudenți și să sune la 112 dacă văd animalele în apropierea lor.