Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Păsările flamingo care au poposit în Dobrogea nu se grăbesc să plece

flamingo1.jpg

Păsări flamingo pe Lacul Nuntași, județul Constanța, 30 mai 2021
Sursa imaginii: 
digi24.com

Deși se estima că păsările flamingo observate în urmă cu o săptămână pe lacurile Tuzla și Nuntași (județul Constanța) fac doar un popas de câteva zile în România și vor pleca mai departe, ele încă sunt prezente în zonele amintite, transmite digi24.com.

Virgil Runcan, un telespectator Digi24, a filmat grațioasele vietăți chiar duminică, 30 mai, pe Lacul Tuzla, aflat în imediata apropiere a Lacului Nuntași:

 

 

Păsările se află în migrație și în perioada de formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți. Specia, cuibăritoare în bazinul mediteranean, are coloniile cele mai apropiate în Grecia, Turcia sau Muntenegru, mai scrie sursa citată.

Exemplare de flamingo, mai puține, au fost văzute și anul trecut, la mijlocul lunii mai, în zona Meleaua Sacalin.

Specialiștii spun că speciile noi de păsări sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt atrase de condițiile prielnice, de diversitatea habitatelor și a ecosistemelor, abundența și varietatea hranei.