Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


În Munții Rodnei au înflorit, timid, narcisele

narcise.jpg

Image source: 
pixabay.com

”Înfloresc timid narcisele în poiana de pe Valea Vinului situată pe versantul de est al muntelui Saca, din Parcul National Muntii Rodnei. Colegii noștri de la administrația parcului estimează că după 3 iunie vor fi înflorite în totalitate”, anunță Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Narcisele (Narcissus stellaris) înfloresc în această perioadă a anului, chiar dacă vremea este mai rece decât în mod normal.

Intervalul optim de vizitare a rezervației, care se întinde pe 8 hectare, este în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite și în iulie.

Atunci când înfloresc, în lunile mai – iunie, poiana oferă o imagine de senzație, transformându-se, încet-încet, într-un covor alb, întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.

”Rugăm turiștii care ajung în poiana de pe Valea Vinului, să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură. (...) Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet”, mai transmite Romsilva.

 

Video aici