Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Romprest anunță că va ridica gunoaiele din Sectorul 1, după ce primăria va efectua plățile restante

bomba_ceas_cosul_gunoi.jpg

Foto: RFI/Cosmin Ruscior
Foto: RFI/Cosmin Ruscior
Sursa imaginii: 
Foto: RFI/Cosmin Ruscior

În scandalul deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei, firma de salubritate Romprest reclamă că stațiile de sortare nu ar fi fost plătite de către primărie și, prin urmare, refuză să mai primească deșeurile din Sectorul 1.

Totodată, reprezentanții companiei dezmint informația vehiculată de membri USR PLUS conform căreia stațiile de sortare ar fi fost deschise.

„Solicităm autorității contractante, prin primar sau un reprezentant mandatat legal, să ne indice cu celeritate locul în care să descărcăm deșeurile colectate care sunt încărcate în toate autogunoierele și autoutilitarele Romprest alocate serviciului, pentru a putea elibera autospecialele blocate în așteptare la stație și a reintra în program normal de colectare”, susțin, printr-un comunicat, reprezentanții companiei de salubritate.

Aceștia mai spun că sunt pregătiți să intervină cu tot efectivul și în 36 de ore să colecteze toate deșeurile din Sectorul 1.

„Prin achitarea imediată de către autoritate a facturilor care au fost refuzate la plata numai în cursul acestui an se vor putea plăti operatorii de sortare și se va reveni în regim normal de funcționare”, se mai arată în comunicat.

Primarul Clotilde Armand a solicitat Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare. Edilul șef a trimis o adresă și spune că situația este cauzată „de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris vineri Clotilde Armand pe Facebook.