Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă doi urși au intrat în zone populate ale unor localități din Vrancea

Autoritățile vrâncene au transmis un mesaj RO-ALERT locuitorilor din comuna Soveja după ce un urs a apărut în curtea unui localnic, iar alt animal s-a plimbat prin orașul Panciu.

Reprezentanții ISU susțin că în ultima perioadă s-au înmulțit aparițiile urșilor și aceștia nu se mai tem s-a umble pe străzile localităților.

În jurul orei 17:00, ISU Vrancea a emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populatiei, privind prezența unui urs într-o gospodărie din satul Rucăreni, comuna Soveja”, a anunțat ISU Vrancea.

Totodată, autoritățile spun că în ulltima perioadă s-au înmulțit aparițiile urșilor, iar ultimele 24 de ore, au fost trei apeluri de urgență, un urs fiind văzut pe străzile orașului Panciu.

Al treilea în ultimele două săptămâni în zona Soveja și al treilea în ultimele 24 de ore în județul Vrancea. Noaptea trecută, un urs a fost văzut în orașul Panciu. În jurul orașului nu sunt păduri, el a parcurs cel puțin 20 de kilometri”, au explicat reprezentanții ISU Vrancea pentru Mediafax.

Autoritățile au mai spus că, în urma incidentelor, nu au fost raportate pagube materiale importante sau victime umane.