Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orașul Constanța se umple de șerpi

sarpe.jpg

Sursa imaginii: 
pinterest.fr

Reprezentanții autorităților locale din municipiul Constanța anunță că în această perioadă în oraș apar șerpi de casă și de apă, care nu sunt periculoși, fiindcă nu sunt veninoși.

Conform Primăriei Constanța, odată cu încălzirea vremii își fac apariția șarpele de casă și șarpele de apă. Aceste specii de reptile sunt întâlnite destul de des pe parcursul verii. Anul trecut, de exemplu, jandarmii constănțeni au fost solicitați să intervină de zece ori pentru îndepărtarea șerpilor ajunși în zone locuite.

Toți specialiștii spun că în mediul urban, în această zonă, nu există șerpi veninoși:

În această perioadă în care sunt în căutarea perechilor pentru reproducere, șerpii migrează, circulă și bineînțeles se adaptează diverselor medii. Din acest motiv îi găsim, fie prin mașini, fie prin tot felul de cotloane, care nu țin neapărat de vegetație, ci în ascunzișuri, canale unde își caută hrana sau ajung ocazional în migrația lor și din acest motiv întotdeauna lunile acestea ne așteptăm să găsim astfel de specii. Mai putem întâlni și șarpele de stepă, un șarpe neveninos, nepericulos, care vine din zona Mării Caspice și care ușor, ușor se adaptează sudului României, tot mai cald, cu un climat tot mai apropiat de cel tropical și de stepă. Această specie - „Dolichophis caspius“ - a început să fie găsită inclusiv la Drobeta Turnu Severin sau București“, a explicat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Între timp, Primăria Constanța caută o firmă care să se ocupe de îngrijirea spațiilor verzi din oraș.

Firma care avea în întreținere aproximativ 80% din spațiile verzi din oraș a încheiat unilateral contractul, lăsând acest serviciu descoperit la Constanța. În prezent, spațiile verzi sunt îngrijite cu voluntari.