Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Petiție pentru demiterea ministrului Mediului

Petitie demitere ministru Mediu.jpg

Gabriel Păun cere demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna (Foto: arhivă RFI)
Gabriel Păun cere demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna (Foto: arhivă RFI)

Nou conflict între ministrul Mediului și ONG-urile ecologiste, pe tema urșilor din România. ”Soluțiile magice trâmbițate de unii agenți iresponsabili nu apără de fiecare dată”, declară Tanczos Barna la Digi24. Președintele Agent Green anunță la RFI că a lansat o petiție pentru demiterea ministrului.

Tanczos Barna precizează că Executivul pregătește modificarea legislației, în așa fel încât intervenția în cazul apariției unui urs într-o zonă locuită să fie făcută în cel mult 24 de ore de la sesizare.

 

Câți urși există de fapt în România?

 

Arthur, unul dintre cei mai mari urși din România, împușcat de un prinț austriac. ONG: Suntem foarte indignați

 

Acțiunea va însemna simpla alungare a animalului, relocarea lui sau împușcarea, în funcție de gravitatea situației.

”Soluțiile magice trâmbițate de unii agenți iresponsabili nu apără de fiecare dată”, a afirmat ministrul.

În replică, președintele Agent Green, Gabriel Păun, spune că a lansat o petiție pentru demiterea lui Tanczos Barna: ”Am impresia că ministrul Mediului s-a transformat rapid în ministrul vânătorilor, le reprezintă interesele, minimizează faptul că ursul este o specie strict protejată și că are nevoie de ajutor din partea ministerului și nu să aștepte mură în gură din partea organizațiilor. Tot ce am făcut noi a fost să prezentăm modele reale de succes. Mai mult, am luat autoritățile din județele Covasna și Harghita, unde se presupune că sunt cei mai mulți urși, le-am plimbat în SUA, inclusiv în zona Yellowstone, au învățat despre coexistență și au promis că vor veni acasă și vor aplica absolut toate aceste măsuri, de la banalele garduri electrice, care sunt infailibile, dacă le menții într-o stare bună de funcționare, până la banalele tomberoane anti-urs. În acest moment, ministerul tot ceea ce face este să refuze să aloce bani pentru aceste măsuri, nu vrea să scoată nici un ban din buzunar și vrea să ajute vânătorii să organizeze aceste partide de vânătoare la trofee (...). Am inițiat o petiție pentru demiterea ministrului Mediului, este un ministru iresponsabil, care nu reprezintă deloc interesele instituției, este împotriva naturii și nu cu natura”.

 
Gabriel Păun, despre criticile ministrului Mediului la adresa unor ONG-uri