Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Mediului: Pericol de explozie în continuare la Petromidia, impactul asupra mediului poate fi major

fum.jpg

Un barbat a murit si mai multe persoane au fost ranite in urma exploziei la Rafinăria Petromidia din Năvodari.
Un barbat a murit si mai multe persoane au fost ranite in urma exploziei la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Sursă foto: Cosmin Ruscior

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat, vineri, că în continuare există pericol de explozie la Rafinăria Petromidia, iar impactul acestui incident asupra mediului poate fi unul major.

"Am fost informat că acum câteva minute a avut loc o explozie majoră la Petromidia Năvodari. Situaţia este gravă. (...) Accesul este restricţionat, limitat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă. Există în continuare pericol de explozie. (...)

Din păcate, din primele informaţii, există şi victime, dar evaluarea situaţiei este în responsabilitatea ISU (...). Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laborator mobil pentru a monitoriza calitatea aerului", a transmis ministrul, de la Bistriţa.

Amintim, o explozie urmată de incendiu s-a produs vineri la o instalaţie de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, IGSU precizând că, din informaţiile primite până la acest moment, două persoane ar fi rănite.