Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul mediului s-a întâlnit cu... ursul

urs.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Tánczos Barna

În plin scandal legat de cazurile în care oameni și gospodării sunt atacate de urși, ministrul Mediului Tanczos Barna a transmis luni că el însuși s-a întâlnit cu ursul, într-o localitate din Covasna, scrie hotnews.ro. 

”Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători”, a scris ministrul pe Facebook.

Tanczos Barna a oferit și câteva detalii legate de proiectul de ordonanță de urgență care a fost elaborat de minister și care ar urma să reglementeze această problemă.

”Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă <<animalul a fost observat ocazional în intravilan>> sau <<animalul nu se retrage la observarea oamenilor>>, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin îndepărtarea prin alungare din intravilanul localității”, a precizat oficialul. El a publicat și poze cu animalul care i-a ieșit în cale.

Anunțul ministrului vine la scurt timp după ce, sâmbătă dimineață, un bărbat a fost atacat de urs în comuna Tulgheş, pentru transportarea sa la spital fiind solicitat elicopterul SMURD, de la Târgu Mureş. Este vorba de un bărbat de 65 de ani, care a fost atacat chiar lângă locuință, a precizat Peter Szilard, managerul serviciului de ambulanță Harghita.