Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bilanțul victimelor ucise în inundațiile din Vestul Europei se apropie de 200

Bilanțul deceselor cauzate de inundațiie din vestul Europei a ajuns la 183. Doar in Germania au murit 156 de persoane unde precipitaţii abundente de peste 100 de litri pe metru pătrat au provocat inundaţii. 

Accesul în mai multe oraşe a fost blocat iar populaţia a fost sfătuită să evite să coboare în pivniţe, garaje şi pasaje subterane, autorităţile avertizând că drumurile şi căile inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni. 

În Austria, pompierii sunt în stare de alertă în regiunile Salzburg şi Tirol, în timp ce oraşul Hallein se află sub ape.În înregistrări video postate online se pot vedea maşini luate de apă, în timp ce autorităţile au sfătuit populaţia să dea dovadă de prudenţă.

Potenţialul succesor al Angelei Merkel a izbucnit în râs în timpul unei vizite în zonele inundate.

Intre timp un val de indignare se ridica în Germania după ce potenţialul succesor al Angelei Merkel a izbucnit în râs în timpul unei vizite în zonele inundate. Polemica a căpătat o amploare cu atât mai mare cu cât acesta este premierul unuia dintre cele două cele mai afectate landuri, Renania de Nord-Westfalia (vest), unde au murit zeci de persoane. Controversa are loc în plină campanie electorală. Alegerile din 26 septembrie vor marca începutul erei post-Merkel, care paraseste scena politică, după 16 ani la putere.

Un nou sondaj de opinie dat publicităţii miercuri vine să susţină speranţele candidatului conservator Armin Laschet de a-i succede Angelei Merkel la frâiele celei mai mari economii mondiale, după alegerile generale din septembrie din Germania. Sondajul Forsa a arătat că sprijinul pentru Uniunea Creştin Democrată (CDU) condusă de Laschet şi pentru „sora” sa bavareză Uniunea Creştin Socială (CSU) s-a menţinut constant la 30% în ultimele trei săptămâni, după ce în urmă cu o lună era de 28%.