Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării și-a preluat mandatul

delta_dunarii.jpg

Atena-Adriana Groza este noul guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării
Sursa imaginii: 
Facebook / Ministerul Mediului

Atena Groza, noul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, și-a preluat marți mandatul, a anunţat Ministerul Mediului, pe pagina sa de Facebook.

"Această funcţie este o provocare majoră, dar sunt convins că doamna Atena Groza, un specialist experimentat în probleme de mediu, se va ridica cu siguranţă la înălţimea aşteptărilor", a declarat ministrul mediului, Tanczos Barna.

Atena-Adriana Groza, expert în biodiversitate, a fost propusă pentru această funcție de USR PLUS, potrivit G4Media.

Are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional.

Atena-Adriana Groza este secretar general și expert  în conservarea biodiversității în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean.

Ea apare ca autor, alături de Răzvan Theodorescu (fost ministru PSD al Culturii), al unui album cu titlul ”România în patrimoniul UNESCO”, tipărit la Editura Monitorul Oficial.

Și-a început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului. Ulterior, a devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic.

Atena-Adriana Groza are 51 de ani și este din București. Deține un master în Biologie, obținut la Universitatea din București și a absolvit Facultatea de Biologie din Capitală.

Ea îl înlocuieşte în funcţie pe Ion Munteanu, care deținea funcția din decembrie 2019.