Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Păun (Animals International): Sute de camioane încalcă legea și transportă animale vii pe caniculă

gabriel_paun_camioane_lege_transport_animale_vii_canicula.jpg

Transport de animale vii pe timp de căldură excesivă (Sursa foto: Animals International)
Transport de animale vii pe timp de căldură excesivă (Sursa foto: Animals International)

Decizia ANSVSA de a suspenda transportul de animale vii în timpul caniculei este încălcată flagrant. O spune la RFI directorul pentru Europa al organizației Animals International, Gabriel Păun, care a sesizat autoritățile sanitar-veterinare.

ANSVSA a dispus suspendarea pe perioada caniculei a transporturilor de lungă durată de animale vii, efectuate cu mijloace de transport care nu sunt echipate cu sistem de răcire a aerului.

Cu toate acestea, din portul Midia au plecat două vapoare către Iordania și Arabia Saudită și alte șase sunt pe punctul de a pleca, după ce au fost încărcate cu ovine și bovine aduse cu sute de camioane, precizează Gabriel Păun: ”România primește anual o înștiințare de la Comisia Europeană că pe timpul verii, mai ales în perioadele cu caniculă, exporturile și în general transportul de lungă durată, care este definit în legislație ca fiind mai lung de opt ore trebuie suspendat. Este pentru prima oară anul acesta că și România ascultă de CE și le-a suspendat pe 29 iulie, însă în teren nu s-a schimbat nimic, firmele ignoră complet măsurile luate de ANSVSA. Am văzut traversând țara de la nord la sud și de la est la vest sute de camioane încărcate cu oițe și cu vițeluși, toate cu destinația portul Midia”.

 

Citiți și:

 

Drama animalelor vii exportate în Orient. Gabriel Păun: „Am filmat nişte scene cum nu am filmat nicăieri pe planetă”

”Scenariile sunt cumplite” (Gabriel Păun, despre animalele vii blocate în Canalul Suez)

 
Gabriel Păun, despre decizia ANSVSA privind transportul de animale vii pe timp de caniculă