Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spania va fi lovită de caniculă, ploi torențiale, vijelii și grindină

Cetățenii români care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Regatul Spaniei sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe din România că Agenția Meteorologică de Stat a emis coduri galben și portocaliu pentru miercuri și joi.

Conform MAE, s-au emis coduri galben și portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru intervalul 4 - 5 august.

Miercuri sunt valabile un cod portocaliu de vijelii și grindină pentru Catalonia; un cod galben de ploi torențiale (cu acumulări de precipitații de până la 20 mm/h) tot în Catalonia și un cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru Comunitatea Valenciană.

Joi, 6 august, va fi valabil un cod galben de caniculă, cu temperaturi de până la 38ºC, pentru Comunitatea Andaluzia.

Totodată, MAE recomandă consultarea în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări și evitarea călătoriilor neesențiale.

În plus, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgență să contacteze autoritățile competente apelând telefonul de urgență 112.

De asemenea, cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, 24 de ore din 24.