Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În jur de 60 de focare au fost stinse de pompierii moldoveni în sudul Greciei (FOTO)

pompier.jpg

Sursa imaginii: 
dse.md

În jur de 60 de focare de ardere au fost stinse în primele ore de pompierii moldoveni, detașați în Grecia. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului moldovean de Interne au efectuat primele misiuni de stingere pe suprafețe dificile în comun cu colegii români.

Pe parcursul a 24 de ore de intervenție, salvatorii moldoveni au reușit să stingă 7 ha de teren ars pe coastele munților, dar și înaintând pe relieful dificil al acestora. Potrivit informațiilor oferite de ofițerii bazei operaționale, accesul către focare este foarte dificil, iar în unele zone pompierii nu pot ajunge cu tehnică de intervenție din dotare, folosind mijloace de primă intervenție specializată.


Sursa imaginii: 
dse.md

Potrivit IGSU, ”pentru coordonarea acțiunilor și susținerii efectivului detașat în statul elen, șeful IGSU a participat într-o conferință video unde a comunicat cu pompierii plecați despre măsurile întreprinse, necesitățile acestora, dar și acțiunile întreprinse la fața locului”.


Sursa imaginii: 
dse.md

”General – maior Mihail Harabagiu s-a arătat interesat de climatul moral psihologic al salvatorilor, dar și de respectarea strictă a normelor de securitate în intervenții. Mai mult, șeful IGSU a subliniat importanța misiunilor întreprinse și a mulțumit efectivul pentru volumul de acțiuni realizat în primele ore de misiune”. Totodată oficialul a remarcat importanța conlucrării cu colegii români și sprijinul acestora, având în vedere echipele mixte de pompieri create pentru intervenții.


Sursa imaginii: 
dse.md

Potrivit informațiilor IGSU, cei 25 de salvatori detașați în statul elen lucrează în două ture și vor interveni pe parcursul mai multor zile pentru lichidarea focarelor de pădure devastatoare din Grecia.  

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre participarea pompierilor moldoveni la stingerea focarelor în sudul Greciei