Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


21 de zimbri vor fi eliberați în acest week-end în Munții Făgăraș

zimbri.png

Sursa imaginii: 
Facebook / Conservation Carpathia

Populaţia de zimbri liberi din Munţii Făgăraş va creşte, începând cu acest weekend, cu 21 de exemplare, a anunțat joi organizația neguvernamentală Conservation Carpathia.

Zimbrii sunt aduși din Germania, Marea Britanie, Suedia şi din Parcul Vânători Neamţ și vor fi eliberați în zonele Lereşti şi Pecineagu-Rucăr

Animalele vor fi monitorizate în permanenţă de rangerii fundaţiei care le vor analiza gradul de adaptabilitate la noua situaţie şi vor preveni eventualele apropieri de zonele locuite.

 

 

”Activitatea de monitorizare a zimbrilor presupune urmărirea lor zilnică cu ajutorul colarelor care emit puncte GPS şi le stochează automat în baza noastră de date. Localizarea în teren se realizează cu ajutorul dispozitivelor de urmărire cu unde radio. Rangerii noştri colectează date cu privire la comportamentul lor, prin observare directă, înregistrarea urmelor, aprecierea stării de sănătate, interacţiunea cu celelalte animale din faună, impactul asupra habitatului, interacţiunea cu omul sau apropierea de comunităţile locale”, explică Călin Şerban, asistent manager faună sălbatică Conservation Carpathia, citat de news.ro.

”Cred cu tărie că o comunitate dezvoltată durabil este una care creşte în armonie cu natura care o defineşte. Suntem mândri şi bucuroşi de venirea zimbrului în zona noastră, acesta este un pas spre întoarcerea la o natură sănătoasă. Această acţiune are un real potenţial turistic, oferindu-ne astfel cadrul pentru declararea comunei Lereşti  Staţiune Turistică de Interes Naţional. Există deja o serie de exemple în România, de zone care s-au transformat în obiective turistice importante doar prin prezenţa acestei specii emblemă în ţara noastră”, a declarat Marian Toader, primar Lereşti, judeţul Argeş.