Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Recordul de temperatură din Italia aduce incendii de vegetație

sicilia.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Flăcările provocate de vânturile fierbinți au apărut joi în sudul Italiei, la o zi după ce o stație de monitorizare din Sicilia a raportat o temperatură de 48,8 Celsius, posibil cea mai ridicată din istorie în Europa.

Canicula record, ce va fi verificată de Organizația Meteorologică Mondială, a fost înregistrată aproape de orașul Siracuza, în sud-estul insulei Sicilia.

"Dacă datele sunt validate, ar putea deveni cea mai mare valoare înregistrată vreodată în Europa, depășind recordul anterior de 48 de grade măsurat la Atena pe 10 iulie 1977", a scris meteorologul Manuel Mazzoleni pe „3Bmeteo.com”, un site de specialitate.

Totodată, pompierii au declarat pe Twitter că au efectuat peste 500 de operațiuni în Sicilia și Calabria în ultimele 12 ore, folosind cinci avioane pentru a încerca să stingă flăcările. Ei au spus că situația este acum „sub control” pe insulă.

S-au raportat pagube grave și în Calabria, vârful „cizmei” Italiei, unde unele familii și-au părăsit casele și un bărbat a murit miercuri.

De asemenea, se așteaptă ca temperaturile să crească în mai multe orașe, inclusiv în capitala Roma, vineri, când canicula ar putea atinge apogeul, potrivit unui buletin al Ministerului Sănătății din Italia.