Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bucureștiul riscă să piardă încă un spațiu verde

bucuresti_piarda_spatiu_verde.jpg

Dan Trifu, într-o discuție la RFI (arhivă)
Dan Trifu, într-o discuție la RFI (arhivă)

ONG-urile de mediu din București avertizează că încă un spațiu verde ar putea fi defrișat. E vorba de parcul Codrii Neamțului, care a fost retrocedat și unde proprietarii ar intenționa să construiască un complex comercial.

Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiță a avizat planul urbanistic de detaliu, care ar fi permis betonarea parcului Codrii Neamțului, însă Consiliul Local s-a opus.

Vicepreședintele Eco-Civica Dan Trifu spune la RFI că în opinia sa nu există nici o cale legală pentru ca suprafața de spațiu verde să fie betonată: ”Nu are nici o cale legală și Direcția de Mediu a Primăriei Generale este singura abilitată care dă avize de defrișare pe zona municipiului București. Ca atare, nici Direcția de Mediu nu va emite aviz de defrișare”.

 

Scandalul copacilor tăiaţi pe Kiseleff. ONG: Primarii îşi fac campanie pe spaţii verzi, dar lucrurile se schimbă imediat după ce sunt aleşi

 

ONG: Şase hectare de spaţii verzi vor dispărea din centrul Bucureştiului

 

Dan Trifu precizează că ”Primăria Sectorului 3 trebuia să dea respingere din start, așa cum prevede legea. Vor fi destule impedimente pentru a construi o zonă comercială acolo (...). Este chiar dureros să te duci la supermarket pe aleile parcului, când acolo, normal, trebuia să fie parc și mai ales în condițiile acestea de schimbări climatice majore și de pierderi majore de spațiu verde ale Capitalei, deja ne îndreptăm spre peste 2.000 de hectare de spațiu verde pierdut”.

 
Dan Trifu, despre parcul Codrii Neamțului