Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pompierii moldoveni, care au luptat cu flăcările pe insula Evia, aplaudați de greci, în drum spre casă (VIDEO)

poza_pompieri.jpg

Peste 420 de focare au fost stinse de pompierii moldoveni, în sudul Greciei
Sursa imaginii: 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului moldovean de Interne, care au luptat cu flăcările în sudul Greciei, vor ajunge, marți, acasă. Timp de nouă zile, pompierii moldoveni au făcut echipă cu colegii din România și au stins peste 420 de focare și au salvat animale, pe insula Evia, pe o suprafață de 300 ha.

La încheierea misiunii pompierii moldoveni au fost mulțumiți de autorități dar și de băștinași pentru eforturile depuse în lichidarea consecințelor devastatoare a incendiilor forestiere. Minute în șir coloana de autospeciale a pompierilor moldoveni și români a fost aplaudată de greci, iar unii dintre ei au ținut să le mulțumească personal pentru ajutor și sprijin. 

 

Pe parcursul misiunii în statul elen angajații IGSU au stins peste 420 de focare, au defrișat 22 de arbori, precum și au refulat peste 30000 l de apă. Toate acțiunile echipei s-au desfășurat pe o suprafață de 300 ha. Pompierii au intervenit în lichidarea incendiilor pe suprafețe extinse, defrișarea arborilor afectați de ardere, dar și identificarea focarelor ascunse. Pompierii moldoveni au lucrat în împreună cu salvatorii români, făcând echipă comună. Salvatorii au fost coordonați de ofițerii eleni și au primit misiunile într-o bază operațională din regiunea Prokopion.

Pompierii urmează să ajungă  în Republica Moldova în seara zilei de 17 august, iar la sediul IGSU, vor fi așteptați de conducere, rude, colegi și apropiați.