Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ursul care se mutase în orașul Râșnov a fost relocat

urs cu limba 2.jpg

Sursa imaginii: 
bearsworld.com

Animalul care se plimba permanent prin orașul Râșnov în căutare de mâncare a fost capturat de specialiștii Ocolului Silvic și dus într-o altă zonă.

Până acum, autoritățile locale ceruseră de două ori Ministerului Mediului să elibereze un ordin de relocare și în final animalul a fost mutat.

Ursul a fost prins de specialiștii Ocolului Silvic Râșnov, cu ajutorul unei cuști speciale, în zona Cetății Medievale.

A fost analizat de către un medic veterinar, apoi a fost microcipat și în cele din urmă relocat. Toată operațiunea a avut avizul Ministerului Mediului.

Pentru ursul capturat noaptea trecută, Ocolul Silvic a cerut, în data de 03.06.2021 un ordin de relocare de la Ministerul Mediului. Pentru că nu s-a primit răspuns, în 22.07.2021 a fost formulată o nouă solicitare în acest sens, iar în data de 04.08.2021, ordinul ministrului a fost publicat în Monitorul Oficial”, au anunțat autoritățile locale.

Tot autoritățile anunță că, după ce a fost capturat, ursul a fost mutat pe fondul cinegetic al orașului Râșnov, în zona Proviță.

Specialiștii avertizează însă că mamiferul s-ar putea întoarce în oraș, la fel cum s-a întâmplat în majoritatea tentativelor de relocare încercate până acum în alte zone din țară.