Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Agent Green: În Codrii Iașilor se taie în continuare ilegal

Agent Green Codrii Iasi taie ilegal.jpg

Ecologiștii trag un semnal de alarmă: tăieri ilegale în Codrii Iașilor (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Ecologiștii trag un semnal de alarmă: tăieri ilegale în Codrii Iașilor (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Tăierile de lemn continuă în Codrii Iașilor, în ciuda unei sentințe judecătorești care le-a suspendat. Semnalul de alarmă vine de la asociația Agent Green, care a sesizat Corpul de Control al premierului.

Exploatarea ilegală din Codrii Iașilor se face cu complicitatea Romsilva, explică la RFI șeful de investigații de la Agent Green, Mircea Barbu: ”Situația este una care se tot repetă și pe care noi am semnalat-o de mai multe ori în ultimele două luni. Practic, din 2 iulie, de când amenajamentul, adică toate lucrările silvice, toate operațiunile silvice legate de această zonă din Codrii Iașilor au fost suspendate prin hotărâre judecătorească executorie și definitivă, noi am tot mers în zonă și am verificat dacă acest lucru se întâmplă în teren. E deja a treia oară când am prins aceeași firmă, în aceleași locuri, practic, ignorând decizia judecătorească și motivând că ei n-au primit nici un fel de sesizare, nici un fel de notificare, din partea Ocolului Silvic”.

 

Sursa video: Agent Green

 

 

 

Ecologistul atrage atenția că ”situația este cu atât mai gravă, cu cât nu e vorba doar de un operator economic, punctual, care încalcă legea. Chiar Ocolul Silvic are anumite parcele în acea zonă, unde își desfășoară lucrările în regim propriu. Deci Romsilva încalcă în mod deliberat o decizie a judecătorilor și încalcă legea în propria pădure pe care o administrează”.

 

Comunicatul Agent Green poate fi citit aici: https://www.agentgreen.ro/codrii-iasilor-stat-in-stat-agent-green-sesizeaza-corpul-de-control-al-prim-ministrului/?fbclid=IwAR3Oqz6P1-EYUo3u8T3qEMo7G66vI8dRkdH_KI2ihHAseggHIYA4l-zi3Po

 

 

 
Mircea Barbu, despre tăierile ilegale din Codrii Iașilor