Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandalul Cișmigiu. ”Nicușor Dan, interimar la ALPAB, un gest ușor ridicol”

ONG bilant Nicusor Dan.jpg

Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Nicușor Dan, felicitat de susținători, după ce a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Primarul Capitalei intervine în scandalul legat de situația deplorabilă a Parcului Cișmigiu. Grădina istorică va fi pusă la punct într-o săptămână, speră Nicușor Dan, care precizează că l-a demis pe directorul ALPAB. Edilul anunță că a preluat interimar șefia Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Nicușor Dan dă vina, într-un interviu pentru HotNews.ro, pe Compania Municipală de Parcuri și Grădini, care nu și-ar fi făcut treaba, motiv pentru care Parcul Cișmigiu este murdar și plin de bănci rupte și gropi.

Irina Zamfirescu de la ActiveWatch monitorizează de ani buni activitatea municipalității bucureștene. Activista civică spune la RFI că explicațiile oferite de Nicușor Dan sunt tardive și nesatisfăcătoare: ”Înainte de orice, sunt niște explicații tardive, din punctul meu de vedere. Am asistat cu toții de la începutul acestui an la o deteriorare accentuată a parcurilor din Capitală, adică știu că în ultima perioadă s-a scris un pic mai intens despre starea Grădinii Cișmigiu și a Herăstrăului în special. Nu-mi dau seama dacă primarul reacționează la faptul că subiectul a apărut în presă, noi trăim în aceste condiții de la începutul acestui an”.

Ea declară că ”e important să înțelegem de ce se întâmplă aceste probleme, dar în momentul în care ești primar, vii să conduci această instituție, știind că tu, o să folosesc termenul de moștenire, preiei practic echipa fostului primar, adică trebuia să ai niște planuri, niște modalități prin care să-ți faci aliați din acești oameni, trebuia să vezi îndeaproape care dintre oamenii care sunt în Primărie sunt într-adevăr strict cu o agendă politică de sabotare a noii administrații, trebuia să ai niște mecanisme extrem de transparente în legătură cu modul în care tu supervizezi modul în care aceste instituții din subordine își fac treaba”.

 

(FOTO) Asociația Peisagiștilor: Parcul Cișmigiu se află într-o stare deplorabilă. Cum arăta grădina pe vremuri?

 

Nicușor Dan, șef interimar la ALPAB

 

Irina Zamfirescu îl critică pe Nicușor Dan, care s-a pus șef interimar la ALPAB: ”Noi aflăm acum de la primarul general că s-a pus pe sine la conducerea ALPAB-ului. El este un manager peste această instituție, nu trebuie să-și suflece mânecile și să se apuce de treabă, adică speram că am trecut cu toții de etapa în care vedeam la televizor primari cu lopata în mână (...). Să te pui acum director interimar la ALPAB mi se pare un gest ușor ridicol”.

 
Irina Zamfirescu, despre explicațiile primarului Nicușor Dan în cazul Parcului Cișmigiu