Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dezvoltarea durabilă, prin ochii tinerilor liceeni

Mara Zlătaru, Luca Udățeanu și Dragoș Andrei Prundeanu sunt încă la liceu, însă cred că pot aduce o schimbare de mentalitate generației din care fac parte.

Ei sunt trei dintre tinerii care participă la proiectul „Cei 17 magnifici care au schimbat viitorul”, un spectacol prin care sunt explicate, pe înțelesul adolescenților, cele 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite.

Proiectul de educație non-formală este inițiat de asociația Beneva și sprijinită de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Pentru început spectacolul va fi difuzat online în zece licee bucureștene. „Vrem să extindem și mai departe în cele 8 regiuni ale dezvoltării durabile”, a spus cu ocazia lansării poriectului Iulian Văcărean, președintele Asociației Beneva.

„Consider că această piesă este importantă atât pentru copii, adică pentru generația nouă, cât și pentru adulți”, ne spune Mara Zlătaru.

Cei trei îi îndeamnă pe adolescenți să fie mai atenți cu mediul înconjurător și să se implice, ori de câte ori este nevoie, în acțiuni care pot aduce o schimbare lumii în care trăim.