Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fără centrale proprii în blocurile noi? „Trebuie să facem eforturi pentru un aer mai curat”

centrala-termica-gaz.jpg

Centrală termică pe gaz (ilustrație)
Sursa imaginii: 
blogdeinstalatii.ro

Ministerul Mediului vrea să impună interdicția de instalare a centralelor termice proprii în blocurile noi. Ministrul Tánczos Barna spune că locuințele din aceste clădiri vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor.

Trebuie să facem eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că substanțele nocive rămân blocate în straturile de aer inferioare, a scris pe Facebook Tánczos Barna.

Campania #VinereaVerde atrage atenția asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuințelor trebuie să găsim soluții de lungă durată.

„Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, conchide ministrul Mediului.